6os ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ
Τι είναι αυτό που γεννά την ανάγκη για τη δημιουργία ενός συλλόγου; Στις 9 από τις 10 περιπτώσεις, την ανάγκη την γεννά ...το πρόβλημα.
Και πράγματι, ο Σύνδεσμος ανήκει στην κατηγορία: "εννέα στους δέκα".
Η μεγάλη διαφορά είναι ότι στη "δική μας" περίπτωση, η εμφάνιση του συλλόγου δεν γίνεται όταν οξύνεται το πρόβλημα, αλλά ...καθ' όλη την καθημερινότητα 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ
  ΑΝΤΙΛΗΨΗ - ΚΑΝΟΝΕΣ - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
  Πολλά και διάφορα θα μπορούσε να πει κάποιος ως κρίση, σχετικά με την επιτυχημένη πορεία του Συνδέσμου. Η γνώμη μας είναι ότι η ουσία περικλείεται στο τρίπτυχο:

yes      Αντίληψη των Μελών -  Επιβολή και τήρηση των κανόνων - Στρατηγική από την Διοίκηση

Να, δες για παράδειγμα αντιστοίχως, γιατί απέτυχε (οικονομικά και κοινωνικά) η χώρα:
  • Διότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες: Για παράδειγμα, όποιος "μπορούσε" έπαιρνε τραπεζικό δάνειο από την Αγροτική (και όχι μόνο), χωρίς καμία εγγύηση ή (στην ...καλύτερη) με εγγύηση το ποσοστό που θαααα πάρει στις εκλογές του ....2045!
  • Διότι δεν υπήρχε η αντίληψη των ψηφοφόρων για όσα γίνονται στους ...παραπάνω. Ή -όπου υπήρχε- είχε ακτίνα αντίληψης τα μικροσυμφέροντα του καθενός.
  • Διότι από τις ηγεσίες δεν υπήρξε μακροπρόθεσμη στρατηγική, παρά μόνο κολακίες προς τη μάζα των ψηφοφόρων.
2013  ΕΧΩ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ, ΒΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΑΤΟΥΑΖ
Εκατοντάδες Μέλη του Συνδέσμου, έχουν ένα φωτοβολταϊκό. Δε μπορεί, κάτι θα έχετε ακούσει περί αυτού! Επίσης, γύρω στα 150 Μέλη διαθέτουν βάρκα κι άλλοι 80 έχουν τατουάζ στο δεξί τους μπράτσο!
Το έτος 2013, σε πολλά καφενεία της χώρας, η συζήτηση με θέμα το "φωτοβολταϊκό" ήταν μια ευχάριστη ενασχόληση μεμψίμοιρων αγροτών με διαχεόμενα σταγονίδια χαιρεκακίας, κρυπτόμενα πίσω από την φράση:
- "Πω πω τι πάθατε ρε παιδιά. Κρίμα...!"
Είμαστε στην περίοδο προ του κουρέματος, της απληρωσιάς και της αβεβαιότητας.
Από τα τέλη του 2014 και μέχρι και τις ημέρες μας, το ύφος της συζήτησης σε πολλά καφενεία, άλλαξε: Έγινε δυσάρεστο και με αρκετά ψήγματα θυμού.
Εκατοντάδες Μέλη, έφτασαν στο σημείο να ...απολογούνται σε μεμψίμοιρους συναδέλφους τους που δρουν στη ..."Χαμηλή Τάση", επειδή προχώρησαν σε μια αγροτική επένδυση, για την βιωσιμότητα της οποίας αγωνίστηκαν, μάτωσαν και συνεχίζουν ακόμα να αγωνίζονται και να ματώνουν. 
Ας πούμε λοιπόν την αλήθεια. Από τα 10.000 Μέλη του Συνδέσμου:
  • Εκατοντάδες, έχουν και ένα φωτοβολταϊκό. Χιλιάδες, έχουν και ένα τρακτέρ. Κάποιες δεκάδες έχουν και τατουάζ στο δεξί τους μπράτσο και κάποιες άλλες δεκάδες ένα ελαιοτριβείο... 
Kαλυφθήκαμε όλοι....; Είμαστε όλοι αγρότες...;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ;
Για πρώτη φορά ο αστικός ιστός της χώρας, αποκτά εν τοις πράγμασι καθημερινή επαφή με τον αγροτικό κόσμο. Πάνω από 50.000 εμπλεκόμενοι με την Ενέργεια (Παραγωγοί Φωτοβολταϊκών, Υδροηλεκτρικών, Αιολικών, Λογιστές με επιχειρηματική κυρίως πελατεία κλπ) είδαν μια "άλλη πλευρά" του αγροτικού κόσμου.
ΚΑΝΕΝΑΣ
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, όταν είναι ...νικηφόρος!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ 'ΔΩ
Η σημειολογία μιας φράσης, τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή την ώρα της εκφοράς της.
Τον Μάρτη του 2014, ο Κώστας Σπανούλης, ανακοινώνει την απόφαση του Δ.Σ. (που πάρθηκε σε ...κοντινό πεζοδρόμιο!) για την αποχώρηση των Μελών από τη Μεσογείων και την μετάβασή τους στη Βουλή:
  -  "Αποφασίσαμε να φύγουμε από δώ..."  
Συνήθως "φεύγουμε" από κάπου είτε επειδή μας διώχνουν είτε επειδή δεν μας σηκώνει το κλίμα.  Τον Μάρτη του 2014, αποφασίσαμε (γενικώς) να φύγουμε από δώ. Το "που πάμε" το αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας, αρκεί να διαθέτει την ελάχιστη νοϋμοσύνη.
ΒΑΣ ΒΑΣΒΑΣ... ΒΑΣ... ΒΑΣ... Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Εάν ψάξει κάποιος στοιχεία στο διαδύκτιο για τον Σύνδεσμο, που δημοσιεύτηκαν από διάφορα Μέσα το έτος 2013 θα βρει χιλιάδες πράγματα.
Εάν κάνει την ίδια αναζήτηση για την περίοδο 2014-2018 θα βρει ελάχιστα πράγματα!
Τι είναι αυτό όμως που προκαλεί το ενδιαφέρον, ενώ -ουσιαστικά- είναι "υπό σύσταση" και στην πορεία οι αναφορές αποφεύγονται, όπως αποφεύγει ο ...διάβολος το λιβάνι; 
Θα στο πω, αλλά θα μου υποσχεθείς ότι δε θα το μαρτυρήσεις πουθενά:
  • Ο Σύνδεσμος χαλάει την πιάτσα!
Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι που θα επιλέξουν "ασφάλεια", "αγροτικό" ή "τρακτέρ", χωρίς να συμβουλευτούν τις (πληρωμένες) βαθυστόχαστες τεχνολογικές αναλύσεις μου, οι οποίες καταλήγουν πάντα σε αυτόν που με ...αιμοδοτεί;
Τους χαρίζουμε λοιπόν τους "Βας Βας" για να γεμίζουν τις σελίδες τους, γνωρίζοντας ότι αυτό που (τους) πονάει περισσότερο, είναι το εξής:
  • Στις τάξεις του Συνδέσμου, ανήκει το πλέον παραγωγικό κομμάτι των αγροτοκτηνοτρόφων-αλιέων. Αυτοί που εργάζονται, επενδύουν, ψάχνονται. Δηλαδή, η αφρόκρεμα της αγροτικής οικονομίας...
Ο Σύνδεσμος δεν είναι δημιούργημα των Μέσων, διότι τα Μέσα -στη συντριπτική τους πλειοψηφία- είναι ανάξια να δημιουργήσουν κάτι ουσιαστικό για την κοινωνία. Ο Σύνδεσμος είναι δημιούργημα ανθρώπων με αντίληψη, που έχουν αποδεχτεί την έννοια της υπακοής όταν η δράση είναι σε εξέλιξη και είναι σε θέση με την ευφυΐα τους, να κρίνουν ασκαρδαμυκτί το αποτέλεσμα.
Κατά μία έννοια, το κάθε Μέλος θα μπορούσε να πει σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τους "Βας Βας ο Παρασκευάς..." παραγκωνίζοντας τα ουσιαστικά:
- "Μόνος μου και όλοι σας..."

ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ
Είναι σπάνιες οι φορές που δημοσιεύουμε επιστολές Μελών και ο λόγος που δεν το κάνουμε είναι επειδή δεν έχουμε το δικαίωμα να δημοσιοποιήσουμε κάτι, που δεν έχει αποδέκτη το ευρύ κοινό. 
Θα παρακάμψουμε (τιμής ένεκεν!) αυτή την πάγια πρακτική,  με μια επιστολή που έρχεται από το μακρινό 2014 και ίσως το έτος 2025 δημοσιεύσουμε κάποιες από τις επιστολές που λαμβάνουμε σήμερα!
" Κύριοι θέλω να σας ευχαριστήσω για τους αγώνες που κάνατε εώς σήμερα διότι παρόλο που έπεσε τόση προπαγάνδα για να διασπασθεί ο Σύνδεσμός μας, δεν το βάλατε κάτω και συνεχίσαμε ως την ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου. Παρευρεθηκα μαζί με τους συναδέλφους αγρότες του Εβρου μονο στην διαδήλωση τις 27/2/2014 αλλά δεν μπόρεσα λόγω απόστασης και αγροτικων εργασιών να συμμετασχω και στην δεύτερη διαμαρτυρία.
Εάν δεν είσασταν εσείς με τις γνωριμίες σας μέσα στα κέντρα αποφάσεων, εμείς ως απλοί αγρότες δεν θα καταφέρναμε τίποτα. Επειδή ασχολήθηκα με τα δημοτικά γνωρίζω καλά πως κερδίζονται οι αγώνες, πως παίρνονται αποφάσεις, πως αλλάζουν τα προσχέδια πριν την ψήφισή τους και καταλαβαίνω τις πιέσεις-δραπραγματεύσεις που έγιναν εκ μέρους σας προς τους αρμόδιους-Βουλευτές μέχρι την τελευταία ώρα.
Οργώσατε και ξεσηκώσατε όλη την Ελλάδα σε σύντομο χρονικό  διάστημα με αποτέλεσμα να μάθουν όλοι οι συναδελφοί μας, τι παιχνίδια παίζονταν πίσω από την πλάτη μας και ποιοι θα ωφελούνταν με το new deal εάν δεν καταφέρνατε το ακατόρθωτο.
Είχα υπογράψει σύμβαση Ιούλιο 2011 με 41,9 και στην πορεία συμφώνησα  αρκετές φορές για την κατασκευή του πάρκου με 280.000 με 240.000 (οπου και υπεγραψα με ate leasing μία Παρασκευή του 2012 πριν την εκθεση φ/β που εγινε στην Θεσσαλονικη στην ΔΕΘ και στην συνέχεια ακύρωσα την Δευτέρα γυρνώντας με πολλές αμφιβολίες για τα κόστη, τους υπέρογκους δανεισμούς τις αποσβέσεις και πλήρη απογοήτευση ειδικα τα λαμόγια που έστησαν το μεγάλο φαγοπότι για να ξεζουμίσουν το Έλληνα Αγρότη), τελικώς άρχισα την κατασκευή τον Δεκεβριο του 2012 και συνδέθηκα τον Γενάρη του 2013
Μεχρι χθες το βράδυ ήμουν απογοητευμένος με τις τιμες κουρεματος που είχαν αναρτηθεί  με το  προσχέδιο νόμου, αλλά ευτυχώς οι ενεργειές σας έφεραν το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστω και ξανά συγχαρητήρια...".
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ