7/12/2018: ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η προοπτική αδειοδότησης ενός αγροτικού φωτοβολταϊκού εώς 100kw με σταθερή βιώσιμη τιμή, συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Ο Υπουργός Ενέργειας βρέθηκε στη Λάρισα την Πέμπτη και Παρασκευή, όπου συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες, ενώ σε ανοικτή συγκέντρωση παρουσίασε την προοπτική δημιουργίας 10 αγροτικών ενεργειακών κοινοτήτων στη Θεσσαλία με "κλειδωμένη" χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και ενισχύσεις 50% – 60%.
ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ 
ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙ 

 Ο Σύνδεσμος από τις αρχές του φθινοπώρου παρουσίασε το αίτημα του για δικαίωμα κατασκευής ενός αγροτικού φωτοβολταϊκού με σταθερή βιώσιμη τιμή.
Το αίτημα συνοδεύτηκε από πολυσέλιδες οικονομοτεχνικές μελέτες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τρεις συσκέψεις, με τον Γ. Γ. του Υπουργείου Μιχάλη Βερροιόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στη σύσκεψη της Παρασκευής 7/12/2018 τέθηκε εκ νέου το πλαίσιο στον κ. Σταθάκη.
Παράλληλα, τέθηκε ξανά το ζήτημα των δικτύων, το οποίο αποτελεί ένα βασικό δεδομένο που δημιουργεί κώλυμα στις κατασκευές των net metering φωτοβολταϊκών.
Τον Π.Σ.Α.Φ. εκπροσώπησαν οι: Κώστας Σπανούλης, Κώστας Γιωτάκος, Γιώργος Ζιάμας
ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΡΚΑΔΙΑ