Φεβρουάριος 2018: Οι διαβουλεύσεις για την Ομαδική Αγορά Τρακτέρ

ΑΓΟΡΑ ΤΡΑΚΤΕΡ
Στην κορύφωσή της βρίσκεται η διαβούλευση για την ομαδική αγορά τρακτέρ από τα Μέλη του Συνδέσμου

Την Κυριακή 11/2/2018, Μέλη της Διοίκησης αλλά και απλά Μέλη, βρέθηκαν στην Χαλκηδόνα όπου από το πρωί μέχρι και τις βραδυνές ώρες, εξελίχτηκαν συζητήσεις με ενδιαφερόμενους εκπροσώπους εταιριών και εισαγωγείς.

ΑΝΟΙΧΤΑ

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι χαρακτηριστικές του τρόπου με τον οποίο συνεχίζει να διαβουλεύεται ο Σύνδεσμος και προσδιορίζεται με μία λέξη: Ανοιχτά!

Το "ανοιχτά" δεν έχει να κάνει μόνο με την καθαρότητα των διαδικασιών -οι οποίες ουδέποτε αμφισβητήθηκαν αυτά τα 6 χρόνια-, αλλά και με την συνεισφορά "πολλών μυαλών" και "πολλών απόψεων" επί ενός αντικειμένου που έχει δεκάδες στοιχεία υποκειμενικότητας

Στις διαβουλεύσεις της Κυριακής ήταν παρόντες -για μία ακόμα φορά- αγρότες που έχουν χιλιάδες ώρες "πτήσης" με τρακτέρ και καλή γνώση του αντικειμένου. 
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

                 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ AGROTICA 2018:
AGROTICA ARBOS

ΟΜΑΔΙΚ ΑΓΟΡΑ ΤΡΑΚΤΕΡ 
Σημαντικές συσκέψεις για την Ομαδική Αγορά Τρακτέρ, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, με Ευρωπαίους εκπροσώπους κατασκευαστών
ΤΡΑΚΤΕΡΟι διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία 23 Μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ενώ παρευρέθηκαν και άτομα που είναι εξειδικευμένα στην τεχνολογία των γεωργικών ελκυστήρων.
Αναλύθηκαν οι δομές και τα χαρακτηριστικά αρκετών τύπων τρακτέρ, ενώ σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος, ήταν πρόδηλη η διάθεση ώστε να γίνει μια οικονομική συμφωνία, που θα αφήσει ικανοποιημένες όλες τις πλευρές.
ΓΙΑ ...2η ΦΟΡΑ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΙΛΑ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ
Είναι η 2η φορά που Έλληνες αγρότες επικοινωνούν κατ' ευθείαν με κατασκευαστές αγροτικών μηχανημάτων, αφού προηγήθηκε η (επίσης ανοικτή) σύσκεψη στο Μπάρι της Ιταλίας, τον Οκτώβριο.
ΚΟΡΥΦΩΣΗ
Παρά το επικείμενο εορταστικό διάστημα, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να κορυφωθούν οι διαβουλεύσεις για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψει ταξίδι Μελών του Δ.Σ. στην Κεντρική Ευρώπη, γεγονός που εξαρτηθεί εν πολλοίς από τη διάθεση που θα επιδειχθεί από συγκεκριμένο όμιλο κατασκευαστών, με τον οποίο ο Σύνδεσμος είναι σε επαφή. 

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ - ΧΑΛΑΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Το γεγονός ότι οι διαδικασίες γίνονται ενώπιον δεκάδων Μελών, επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζει το κάθε Μέλος εδώ και 5 χρόνια:
  • Ότι ο Σύνδεσμος μιλάει καθαρά και ανοικτά, με χαλαρότητα ως προς τη ροή των διαδικασιών, με σταθερό βηματισμό, με προγραμματισμό και χωρίς να είναι δεσμευμένος από κανένα ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στα πλαίσια αυτά, θα πρέπει να τονίσουμε τα εξής:

1. Στην έκθεση agrilevante του Μπάρι, η παρουσία των 169 Μελών και οι προθέσεις τους, έγινε θα έπρεπε να έχει γίνει) γνωστή. Άρα, οι κατασκευαστές γεωργικών ελκυστήρων γνωρίζουν θα έπρεπε να γνωρίζουν) περί του εγχειρήματος.

2. Σε ένα από τα πλέον ουσιαστικά Μέσα αγροτικής ενημέρωσης (όπως είναι το afo.gr) προβάλλεται συνεχώς το εγχείρημα. 

3. Στην Ελλάδα έγιναν επαφές "πρώτης φάσης", Ελλήνων αντιπροσώπων κατασκευαστών, με Μέλη του Δ.Σ. (άνω των τριών παρισταμένων), όπου (στην πρώτη και ως σήμερα τελευταία αυτή συζήτηση), αναλύθηκε το σκεπτικό του εγχειρήματος.

4. Ο Σύνδεσμος είναι ανοικτός να συζητήσει, με οποιονδήποτε κάτοικο της γής που εμπλέκεται άμεσα ή έμεσα με την κατασκευή η εμπορία γεωργικών ελκυστήρων.

Θεσσαλονίκη, Δεκέμβριος 2017: Διαβούλευση για τα τρακτέρ
Θεσσαλονίκη, Δεκέμβριος 2017: Διαβούλευση για τα τρακτέρ
Θεσσαλονίκη, Δεκέμβριος 2017: Διαβούλευση για τα τρακτέρ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ - Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ AFO.GR

 Βασικό στοιχείο που θα πρέπει να έχουν στο νου τους οι επλεκόμενοι και οι ...παρακολουθούντες τις εξελίξεις, είναι ότι ο Σύνδεσμος δεν προϋπογράφει το αίσιο τέλος του εγχειρήματος. Ούτε του συγκεκριμένου, ούτε οποιουδήποτε άλλου με το οποίο έχει εμπλακεί ως τώρα ή θα εμπλακεί στο μέλλον.

Το βέβαιο είναι, ότι τα μέχρι τώρα εγχειρήματά του, έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Το επίσης βέβαιο είναι ότι, στο ενδεχόμενο που κάποιο εγχείρημα δεν ολοκληρωθεί όπως θέλουμε (που σημαίνει: Δεν θα ανοίξει καν η "δέσμευση συμμετοχής των Μελών"), κανένας δεν έχει να χάσει τίποτα.

 Ωστόσο, στο συγκεκριμένο εγχείρημα της Ομαδικής Αγοράς Τρακτέρ, έχουν συγκροτηθεί όλες οι συνθήκες που  προοιωνίζουν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό το (αναμενόμενο) αποτέλεσμα, μπορεί να προσδιοριστεί -από σήμερα- με μια συγκεκριμένη λέξη: 
- Πάταγος...!